photo

Pravijo, da sva drugačna

Umetnik in njegova najstrožja kritičarka. Združuje naju medsebojna ljubezen iz najstnških let, ljubezen do najinih dveh škratov in neizmerno veselje do ohranjanja trenutkov v obliki fotografije. Najina osebna povezanost in delo v teamu daje fotografijam, ki jih ustvariva, dodano vrednost. Prav to si najini poročni pari nedvomno zaslužijo.

Mitja

Jana


“ Sama sva na svetu - ti in jaz. To je vedno tako, kadar ljubimo. Povej mi dosti lepih besed, nabrati jih morava za vse življenje: najina ljubezen je večna. To je vedno tako kadar ljubimo. Ne misli na smrt! Poslušaj: Vrtnica se je razcvetela, sonce je vzšlo žareče. Nikogar ni razen tebe, da bi mu to povedala - in vsak dan je bolj res. Vedno je tako, kadar ljubimo. V posteljo najinih dlani položiva svet, da se spočije, da se ogreje od najinega diha. Ves svet je v najinih rokah, v najinih prstih - vedno je tako, kadar ljubimo. ” - Neža Maurer

PREVERI TERMIN

Pogosta vprašanja

 • Kakšen je vajin stil fotografiranja?

  Dogajanje poročnega dne dokumentirava iz dveh zornih kotov, ki ga s kreativnim pridihom poveževa v vajino poročno zgodbo.

 • Zakaj naj se odločiva za vaju?

  Odlikuje naju profesionalen, a oseben pristop. Z znanjem, s predanostjo do fotografije in s pomočjo najboljše opreme, ga poveževa v izdelek, za katerega lahko garantirava, da do njega ne bosta ostala ravnodušna. Vsaka poroka je nov izziv in vsak izziv nama prinese nove kreativne rešitve. Navdušeni pari so dokaz, da delava dobro in zato vama lahko zagotoviva, da bosta z nama resnično zadovoljna.

 • Imata v ponudbi tudi snemanje poroke?

  Oprema nama omogoča, da ustvariva kakšen krateke posnetke posameznih kadrov. Za celodnevno snemanje pa z veseljem posredujeva kontakt izkušenih snemalcev, s katerimi sodelujeva.

 • Kako vaju najameva?

  Pokličita ali nama pošljita elektronsko sporočilo. Vkolikor sva na vajin poročni dan še prosta, se dogovorimo za sestanek, kjer si izmenjamo mnenja in informacije in kjer se dogovorimo o vseh podrobnostih.

 • Želiva, da sta vidva najina poročna fotografa. Kdaj morava opraviti rezervacijo?

  Pravzaprav ni pravila, kdaj. Je pa smiselno čimprej oz. takoj, ko sta se odločila, da bova midva lovila trenutke vajinega poročnega dne. Izkušnje kažejo, da je za poroko v najbolj “aktualnih” mesecih priporočljivo opraviti rezervacijo eno poročno sezono vnaprej.

 • Kaj pomeni rezervirati oz. kaj sledi rezervaciji?

  Ko se odločite za naju in vama potrdiva prost termin, se ponavadi osebno srečamo v našem studiu, da uredimo še formalnosti. To je podpis dogovora in delno vnaprejšnje plačilo, s katerim rezervirata datum. Takrat se osebno spoznamo, pogovorimo o poteku poroke, vidva povesta kakšne so vajine želje in pričakovanja, midva pa vama dava kakšen praktičen nasvet. Večinoma, če je le mogoče, se upoštevajo vsi vajini predlogi.

 • Kaj je Predporočno fotografiranje?

  Zaročno fotografiranje; Namenjeno je predvsem temu, da se preizkusita pred objektivom. To je najboljši trening, da bosta na poročni dan sproščena, nasmejana in da bosta izgledala odlično. Izvedemo ga v zadnjih tednih pred poroko. Izberemo lokacijo nekje v naravi, ki vama je ljuba ali ki vaju preprosto spominja na začetek vajine ljubezni. Na tak način se lahko prične vajina poročna fotozgodba… Ker meniva, da je predporočno fotografiranje pomembna in prijetna izkušnja, je vključeno v celodnevni poročni paket.

 • Koliko poročnih fotografov je prisotnih na poroki?

  V okviru celodnevnega poročnega paketa vedno prideva oba. Izkušnje so pokazale, da je tako najbolje. Vsak po svoji plati poskrbiva za sproščeno vzdušje, da napetost bolj kot ne mine v začetku dneva. Sicer pa imava vsak svoj pogled in vsak ujanaju najlepše trenutke iz svojega zornega kota. Skupaj sestaviva unikatno poročno zgodbo. Oba uporabljava vrhunsko fotografsko opremo, ki omogoča kar najbolj ostre, barvite in kontrastne fotografije.

 • Koliko fotografij prejmeva in kako dolgo čakava na njih?

  Pri celodnevnem fotografiranju bosta prejela od 500 fotografij naprej, načeloma pa število ni omejeno. Izbor in obdelava fotografij sta zelo pomembna za končen izdelek, zato manjši izbor, za potešitev, prejmeta v roku 1 tedna od poroke, ostale fotografije pa približno 3 tedne kasneje. Če se odločita za izdelavo fotoknjige, lahko fotografije in knjigo prevzameta približno 8 tednov po poroki.

 • So fotografije obdelane?

  Vse fotografije so obdelane in urejene na način, ki da vajini zgodbi poseben pečat. Fotografije, ki so izbrane za Fotoknjigo, so po potrebi dodatno retuširane. Del fotografij je v črno-beli različici.

 • Izdelata tudi poročno Fotoknjigo? Je kje možno videti vzorec?

  Seveda, tistemu, ki to želi. Več informacij najdete v meniju fotoknjiga. Vzorce Fotoknjig si lahko ogledata v našem studiu oz. na spoznavnem sestanku.

 • Kaj pa če ne želiva Fotoknjige. Dobiva vse fotografije?

  Vse fotografije prejmeta v digitalni obliki in polni resoluciji, tako da lahko posamezne fotografije tiskata po želji in sama oblikujeta Fotoalbum ali pa za to poskrbiva midva.

 • Koliko časa je fotograf na poroki?

  Z vami sva toliko časa, kolikor se dogovorimo v okviru dogovora o fotografiranju.

 • Za kdaj naj planirava portretno fotografiranje?

  Že v okviru prvega sestanka dobita okvirna navodila, na kaj biti pozorna pri planiranju poročnega dne in kdaj je najprimernejši čas za najlepše portretne fotografije. Priporočljivo je, da že vnaprej predvidita portretno, skupinsko ter družinsko fotografiranje in predvsem dovolj časa, ki si ga vzamemo drug za drugega. Fotografije so tiste, ki ohranijo spomin!

 • Kako poteka poročni dan z vidika poročnega fotografa?

  Potek je odvisen od tega, za kakšno poroko se odločita. Tradicionalna se začne bolj zgodaj in v okviru celodnevnega paketa Mitja dan prične s fotografiranjem priprav pri nevesti (pričeska, make-up, oblačenje), Jana pa pri ženinu. Nadaljujemo s prihodom ženina k nevesti, s civilnim in nato cerkvenim obredom. Vmes ali kasneje na vnaprej izbrani lokaciji izvedemo portretno poročno fotografiranje, ki je na vajino željo lahko tudi bolj kreativne narave, vedno pa najdeva dovolj časa tudi za fotografiranje z družino in prijatelji. Kasneje se pridruživa na svatbi in vas pospremiva vse do poročne torte oz. sva z vami na zabavi do metanja šopka in podvezice. Če gre za bolj moderen stil poroke, se vedno pogosteje ženin in nevesta prvič vidita na t.i. first look-u, ki je obenem zelo lepa priložnost za prvi paket portretnih fotografij. Potek dneva uskladimo skupaj, ponavadi na spoznavnem sestanku.

 • Kje fototografirata in kako je s potnimi stroški?

  Sva iz okolice Slovenskih Konjic, vendar greva z vami in za vas praktično vsepovsod.

 • Bosta zagotovo prišla na najino poroko?

  Zagotovo, razen če višja sila to onemogoči. V tem primeru pomagava pri izboru nadomestnega fotografa.